NÄTVERKET FÖR FARTYGSBEVARANDE

Båtar, skepp och fartyg - en del av kulturarvet

Svenskbyggda galeasen Amber, ex Saga, byggd i Viken 1911 ligger ute för försäljning. Förre ägaren Göran Schmidt köpte Amber 1966 direkt ur fraktfart och underhöll henne fram till sin bortgång hösten 2010. Det är dödsboet som nu säljer fartyget och hon finns att beskåda i västra dockan på Beckholmen.Det har gjorts en del renoveringar, men det finns också mycket kvar att göra. Bra dokumentation finns och i själva fartyget finns känslan av en gammal fraktskuta väl bevarad.

 

Det känns viktigt att det här fartyget får en bra ägare. Hon är även lämplig som andelsägt fartyg eller kanske för en förening. I princip är Amber körbar, men det finns mycket att göra på henne i framtiden vad gäller renoveringar och underhåll.

 

Ligger nu faktiskt på blocket: Klicka här Skulle vara tråkigt om det låga priset skulle locka till sig lycksökare som mest är ute efter en bostad.

Visningar: 708

Kommentera

Du måste vara medlem i NÄTVERKET FÖR FARTYGSBEVARANDE för att lägga till kommentarer!

Gå med i NÄTVERKET FÖR FARTYGSBEVARANDE

Kommentar av Fredrik Leijonhufvud den 17 Augusti 2011 kl. 22.06
Amber har nu en ny ägare. Thomas Nilsson som också äger finskbyggda galeasen Vesta på Beckholmen. Detta betyder att Vesta nu är till salu.

© 2016   Created by Fredrik Leijonhufvud.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor